torsdag 8 april 2010

130.

Att dieter inte är något jag lägger så stor vikt vid är väl inte någon välbevarad hemlighet. Få har väl också undgått att jag också mer än gärna spyr galla över Aftonbladet så fort tillfälle ges. Idag har Gud bakat en fantastisk kaka åt bara mig. Aftonbladets dietist Maria Larsson är chevaleresk nog att guida oss genom den svårmanövrerade snabbmatsdjungeln. Fettfällorna och frityrfarorna lurar bakom varenda kurva och om man inte passar sig har man drabbats av frityrfeber och matkoma.

Denne dietisternas Xena slår till mot flottbanditerna med en guide till den bästa och sämsta snabbmaten. Sveriges alla feta snabbmatsälskare med dålig självkänsla och viktångest tackar, bockar, bugar och tar emot utav bara helvete.

Det hon avslöjar i denna doktorsavhandlingsliknande, i Aftonbladets standardmått mätt, artikel är att grönsaker för det mesta är bra och att man ska passa sig för friterat och feta grädd och oljebaserade såser. Upplysningen är total, det var väl ungefär det man visste INNAN man började med hemkunskap i skolan?
Grönsaker är nyttigt medans fet jävla mat kanske inte hjälper dig att komma ibadshortsen till sommaren. Dietister är tydligen sjukt nödvindiga i samhället tack vara deras Yoda-förråd av bra och nödvöndiga upplysningar. Som om artikeln inte är meningslös nog redan slår hon till med en riktig jävla home run med hjälp av sin gamle kompis kebaben.

I början av artikeln påpekar hon att kebabkött är, jag citerar, "bra val" i korvmojjen. Om det är gjort av magert kött ska väl tilläggas att hon även upplyser om. Magert köött nyttigare än en fet flottig stek? Låter underligt.
Nåja, i slutet av denna, säkerligen snart bibelklassade text, avhandlar vår käre dietist pizzeriakäk. Då är kebabkött helt plötsligt dåligt.

Jävligt underligt.

Är lite som att säga att det är miljövänligt att åka tåg. Men bara om du åker norrut.
Fan, blir kebaben fetare och mer kolesterolstinn av att umgås med pizzabagare hela dagen eller vad fan är det frågan om? Nej du, dietistjävel, kebab är väl för fan kebab oavsett om den ligger på en pizza eller i en svettig styrofoamask med lite vitlöksdressing och pommes till.

Far åt helvete!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar